flyer_hu_new1Hellsingland Underground službeni album release party u Bosni & Hercegovini!
petak, 14. mart 2008, “Cubano”, Velika Kladuša, BiH
Od 20:00h do zore!

Osjetite northern comfort ovog izvrsnog švedskog jam rock banda u stilu 70-tih! Hellsingland Underground je band kojeg je 2006. godine formirao Charlie Granberg, cijenjeni švedski ilustrator i video redatelj, i band je pod utjecajem umjetnika poput the Allman Brothers, Thin Lizzy, Neil Young… Vukući neiscrpnu inspiraciju iz svog rodnog gradića Ljusdala, ljudi u njemu, prirode i sve ostalog što ga obilježava kao jedinstveno mjesto, Charlie i njegove kolege iz banda Mats, Martin, Patrik, Mathias i Peter (većina njih su članovi i drugih bandova i projekata iz Švedske, poput Maryslima, Sideburna itd.), daju specifičan duh njihovom zvuku, dok vas vode na putovanje kroz sjećanja i mjesta naizgled davno zaboravljenih. Melodije ujedno i nostalgične i živahne s dodirom grješnosti, pokupljenog od legende o Sotoni koji je došao u Hällsingland (ova legenda je nadahnula i samo ime banda) i svojom violinom zaveo mlade ljude u ples do smrti.
Na neki način, ovaj party povodom izlaska albuma je prvo “zavođenje” bosanske omladine od Hellsingland Undergrounda, i prvi korak ka dovođenju ovog banda u Bosnu!
Ekskluzivno slušanje njihovog albuma prvijenca te par iznenađenja vas očekuju na partyju, stoga dođite, slušajte sjajnu muziku i proslavite izdanje – u bosanskom stilu!

Fotografije s partyja:

Featured Video
Our networks